Huoltopäivystys 010 617 5700 ma – pe klo 8-21, la – su klo 9-21
Salamannopea RVM-pullonpalautus edustaa alansa uusinta, nopeinta ja tehokkainta huipputekniikkaa

Laatu, tehokkuus ja toimintavarmuus ovat RVM-pullonpalautuslaitteistojen perusarvoja joita vaalimme jokaisen valitsemamme komponentinkin kohdalla. Tästä syystä johtuen olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä Boschin kanssa jonka valmistamat moottorit ovat tärkeä osa RVM-pullonpalautuslaitteistoja.

Yhteistyöstämme julkaistiin näyttävä artikkeli tuoreimmassa Boschin What next -sidosryhmälehdessä. Nyt voit lukea tekstin myös tästä kotisivuiltamme.

Pullonpalautus on helpoksi tehtyä huipputekniikkaa

Seuraavan kerran, kun työnnät tyhjän lasisen Muumi-limupullosi marketin moderniin palautusautomaattiin, mietipä, mitä tapahtuu millisekunneissa. Automaatti tunnistaa viivakoodin, punnitsee ja mittaa pullon sekä vertaa sen sivuttaisprofiilia tietokantaan. Mikäli muun muassa nämä parametrit täsmäävät, pullo hyväksytään ja se lähtee etenemään kuljetinta pitkin lasikeräyssäiliöön. Muovipullot ja alumiinitölkit päätyvät suoraan murskaimeen ja sieltä edelleen kierrätysmateriaaleiksi. Ainoastaan perinteiset ruskeat olutpullot jäävät ehjiksi. Ne pestään panimolla ja täytetään uudelleen.

Suomalaiset ovat pullonpalautuksen maailmanmestareita

Väkilukuun suhteutettuna suomalaiset palauttavat pantillisia juomapakkauksia eniten maailmassa. Tästä voimme kaikki olla ylpeitä, onhan pakkausmateriaalien systemaattinen kierrätys vastuullista ja kestävää markkinataloutta jos mikä.

Pullonpalautusjärjestelmien valmistajan RVM Systems Oy:n myyntipäällikkö Panu Sorjonen sanoo suomalaisten palautusinnon johtuvan omalta osaltaan nykyisten automaattien edistyksellisyydestä. Yrityksen uusimman automaatin xRecognition-tekniikan 360 astetta skannaavat lasersäteet tunnistavat juomapakkauksen supernopeasti ilman pyöritystarvetta. Myös roiskeet vähenevät, ja automaatti on helpompi pitää puhtaana.

Sisäänrakennettuna on useita teknologioita, jotka tähtäävät mahdollisimman suureen käyttövarmuuteen. Automaatti osaa esimerkiksi kertoa itse puhdistustarpeensa ja osoittaa, mihin likaa on kertynyt. Boschin toimittamat, alun perin autoihin kehitetyt sähkömoottorit kuljettavat pakkauksia eteenpäin ja auttavat puristimia toimimaan.

– Olemme saaneet päivittäistavarakaupan asiakkailtamme paljon myönteistä palautetta tuotteidemme luotettavasta toiminnasta. Jopa miljoonia pakkauksia vuodessa käsittelevissä suurimmissa palautuspisteissä järjestelmien automaatio on viety hyvin pitkälle. Parhaimmillaan henkilökunta joutuu puuttumaan automaattien toimintaan vain muutaman kerran vuodessa, Sorjonen hymyilee.

Teksti: Kai Sorsa/Briiffi | Kuvat: RVM Systems Oy